כך תבחר מקרר תעשייתי לעסק שלך

מקרר תעשייתי הוא חלק חשוב ברשימה ארוכה של ציוד למטבח מקצועי. מטבע הדברים, מקרר תעשייתי מגיע לביצועים טובים יותר בהשוואה למקרר רגיל וניתן להיעזר בה לטובת אחסון סוגים שונים של מוצרים, פריטים ומשקאות. כמו כן, המקרר התעשייתי נמצא בשימוש יום יומי על ידי בעלי מסעדות ואנשי מקצוע ולכן הוא חייב להיות עמיד ואמין.

הבעיה היא שיש סוגים שונים של ציוד למסעדות ולא כל מי שמומחה בבישול גם יודע איך לבחור אותו. לפיכך, השלב הראשון בבחירת מקרר תעשייתי לעסק הוא להשוות בין מאפיינים של ציוד למסעדות ולנסות להבין מה שיטת העבודה שלהם לפי המפרט הטכני. בשלב השני ניתן להיכנס לעובי הקורה כדי לבחון הבדלים בין מקררים תעשייתיים ורגילים ולנסות לחסוך בהוצאות בלי להתפשר על ביצועים.

מאפיינים של ציוד למסעדות

ציוד למסעדות מאפשר סביבת עבודה סטרילית, נקייה ויעילה. הציוד צריך להיות מספק אפקטיבי כדי להתמודד עם עומס רב אך עליו לעמוד בהנחיות רגולטוריות של משרד הבריאות, גופי כיבוי ומוסדות לרישוי עסקים. לשם השוואה, בבחירת ציוד למטבח ביתי אין שיקולים כאלה והפקטור המכריע הוא מחיר המקרר או הנראות שלו.

בנוסף, בשביל לבחור ציוד למסעדות צריך להגדיר את מסגרת התקציב ולדאוג לא לחרוג ממנה. בניגוד למה שנהוג לחשוב, מקרר תעשייתי יקר לא בהכרח יעשה עבודה טובה יותר לעומת מקרר תעשייתי זול. הסוד הוא למצוא את המקרר שהכי מתאים לאופי השימוש הצפוי, לסוג חומרי הגלם שאיתם מבשלים במטבח ולמנות שאותן מוציאים במסעדה.

מקרר תעשייתי

מהו ציוד למטבח מקצועי?

ציוד למטבח מקצועי הוא כזה שמיוצר על ידי חברות אמינות ומנוסות אשר מתמחות בשיווק ומתן שירות למקררים תעשייתיים ולמקפיאים מוסדיים, ומסחריים וכבר נבחנו בתנאי מעבדה קשים. אם מדובר בציוד שהוכיח את עצמו, לבעלי המסעדות יהיה קל יותר לסמוך עליו ולהיעזר בו בימי עומס או בתקופות לחוצות.

ציוד למטבח מקצועי בכלל ומקרר תעשייתי בפרט גם נדרשים להיות נוחים לתפעול. אי אפשר לצפות מכל העובדים במסעדה לדעת כיצד לתפעל את המקרר והציוד, לכן עדיף שמלכתחילה הם יהיו נגישים וזמינים. מהבחינה הזו, נוחות היא ערך חשוב בבחירת מקררים תעשייתיים לעסק ובהשוואה בין סוגים של ציוד למטבח מקצועי.

ההבדל בין מקררים תעשייתיים ורגילים

מקררים תעשייתיים הם יקרים יותר ממקררים רגילים אבל גם אופי השימוש בהם שונה. השקעה חד פעמית בהשוואה בין דגמים של מקררים תעשייתיים וציוד למסעדות יכולה לסייע לבעלי עסקים ולחסוך מהם עוגמת נפש. אם אותה השוואה גם מבוצעת בהתאם לצרכים הספציפיים של העסק והמסעדה, אחוזי ההצלחה של בחירה נכונה במקררים תעשייתיים עולה באופן משמעותי.

לסיכום

בשביל לבחור מקרר תעשייתי לעסק צריך להגדיר את הציפיות ממנו. בהמשך אפשר להשוות בין ציוד למטבח מקצועי לפי המפרט המלא, לוודא התאמה לשיטת העבודה ולהימנע מחריגה על ידי עמידה בתקציב.

מאמרים נוספים


אקסטרה סוכנות דיגיטל