הוא מרגיע, הוא מעורר יש בו רכיבים תזונתיים חשובים, וכן הוא מעלה בנו רגעים של זכרונות ילדות מתוקים – השוקולד מביא איתו שמחה. הכנת מתכוני שוקולד לוקחת את הבשלנים ביניכם למסע מרתק ומעניין מהילדות שלא יישכח.
מהיכן להתחיל
בואו נודה בזה כולנו אוהבים שוקולד. אחרי ארוחה טובה אין כמו לקנח בקוביית שוקולד איכותית. לפיכך אהבת שוקולד רק מגבירה את החשק ללמוד כיצד מכינים שוקולד וכמובן לטעום את התוצאה כי בכל זאת הטעימה היא המטרה החשובה ביותר.
אבל לפני הטעימה יש צורך בלהכיר בצורה מלאה את דרכי ההכנה ולהיות בטוחים במתכון שלכם. בנוסף ניתן ללמוד על תכונותיו של השוקולד ולאחר מכן החלק החשוב ביותר- החלק המעשי בו ניתן לטעום סוף סוף מהשוקולד.
אנו מצרפים לכם מתכון מעולה לעוגת שוקולד
אלו המרכיבים להכנת העוגה
קמח תופח – 2.5 כוסות
אבקת אפיה – 1 שקית
סוכר – 2 כוסות מלאות
קקאו – 3/4 כוס
שמן – 3/4 כוס
מים – כוס מלאה
ביצים – 4L/XL
אלו המריבים להכנת רוטב השוקולד
שמנת מתוקה – 1 קופסה
שוקולד מריר – 2 חבילות (מומלץ שוקולד מובחר)
הוראות הכנה לעוגת השוקולד
לערבב את כל החומרים בקערה עוד שאנו נקבל תערובת ללא גושים וחלקה – לא להתבייש בערבוב
לאחר מכן נשפוך לתוך תבנית ונאפה בטמפרטורה של כ- 170 מעלות (התנור צריך להיות מחומם מראש)
נמתין כ- 40 דקות ונדקור את העוגה – במידה והקיסם יבש נדע שהעוגה שלנו מוכנה.
להמיס על סיר קטן (אש נמוכה) את השוקולד המריר ביחד עם קופסת השמנת ולאחר שמתקבל רוטב השוקולד נשפוך על העוגה ונמתין עד שתתקרר