אם החלטתם לפתוח מסעדה חדשה, אתם בטח מוכנים להוצאה הכרוכה ברכישת הציוד שיצליח לספק אתכם ולמלא את דרישות העבודה הגבוהות אותן הצבתם לעצמכם עוד בתחילת הדרך. אין ספק כי פתיחת מסעדה דורשת ידע קולינארי, אך במקביל ואין זה משנה עד כמה הידע הקולינארי הוא רב, אתם צריכים להשקיע בציוד למטבח הטובים והמובילים ביותר בתחום.
ההצעות לציוד מטבח אותו אתם יכולים לשלב במסעדה שלכם הן רבות ומגוונות וכדי שלא תרכשו ציוד שאין לכם צורך בו או לחילופין על מנת שלא תרכשו ציוד איכותי פחות מהנדרש, חשוב להיערך לקראת המשימה בהתאם. בדיוק לשם כך אנחנו פה.
כיצד לבחור את הציוד למסעדה
השלב הראשון שעליכם לעשות עוד לפני שאתם ניגשים להתרשם ממגוון הציוד הקיים בתחום, הוא לערוך רשימה מדויקת של כלל הציוד לו אתם זקוקים החל מהכפית הבודדת ועד התנור בו תכינו את הארוחות שיוגשו לסועדים. שימו לב כי לכל ציוד למסעדות יש מגוון אופציות, אך לפני שאתם מתחילים לבחור בין כל האופציות, דעו מה אתם מחפשים.
לעיתים עדיף לרכוש את מרבית הציוד ולהשלים רכישות במהלך הדרך וזאת על פני רכישה של ציוד מיותר בו לא תשתמשו כלל במהלך העבודה . קחו בחשבון כי הקמת עסק דורשת חישובים כלכליים נכונים ולא נכון להתפזר כלכלית ובטח שלא להוציא כספים שנכון לשמור לעתיד ולמטרות חשובות יותר.
אם אין לכם מושג כיצד להכין את הרשימה, אתם בהחלט יכולים לחשב את כל הצעדים שלכם במסעדה ומאידך אתם יכולים להיוועץ עם בעל מקצוע שיסיע לכם לערוך את הרשימה. חשוב להבין ביחס לתפריט והמנות אותן אתם מגישים, איזה ציוד מטבח מקצועי אתם מחפשים, החל מתנורי חימום, דרך צ'יפסרים ועד מכונות קפה.
מעבר לציוד הגדול והיקר לרבות תנורים, ועוד, ישנו ציוד אותו אתם יכולים לרכוש והוא שייעל את העבודה שלכם ועל כן אל לכם לחסוך בו ובין היתר קוצצי ירקות, מכונות קרח, מכונות ברד ועוד. אתם אומנם יכולים לחסוך את ההוצאה עבור קוצצי ירקות אך אז יהיה עליכם לקחת בחשבון סיטואציה בה תאלצו לשלם יותר עבור כוח אדם שיבצע את המשימה וזאת כדי שהלקוחות לא ימתינו זמן רב מידי למנות.
איזה ציוד מטבח דרוש בעת פתיחת מסעדה חדשה
ישנם כמה מוצרים בסיסיים שחובה לרכוש בעת פתיחת מסעדה וביניהם:
מכונות קפה
לא תמצאו מסעדה בה לא מגישים קפה חם, בין אם זה אספרסו או קפה הפוך, מכונת קפה היא פריט בלתי נפרד ממסעדה
מכונות שתייה / מיני בר / קולרים
התקנת בר מים במסעדות היא פתרון מצוין ללקוחות, במקום לדאוג לאספקה שוטפת של בקבוקי מים מינרליים ניתן להתקין בר מים המשמש את הסועדים. בר מים משמש גם להגשת קנקני מים קרים.
מכונות קרח
מכונת קרח חשובה מאוד במסעדה, שתייה קרה היא חלק בלתי נפרד מהגשת מנות וחשוב לשמור על אספקה שוטפת של קרח או פתיתי קרח
מקררים ומקפיאים תעשייתיים
כל מסעדה צריכה לשמור בקירור או בהקפאה מזון וחומרי גלם נוספים, חשוב לרכוש מקרר או מקפיא תעשייתי גדול מספיק שיכול להכיל את כמות המזון הנדרשת לשמור בקירור / הקפאה
גרילים ופלנצ'ות
אין דבר כזה מסעדה שלא מחממת אוכל, חשוב לרכוש גריל או פלנצ'ה שתשמש את הכנת האוכל באופן מהיר ואיכותי.
לצפייה בקטלוג מוצרים מבית גסטרליין
האם נכון לרכוש ציוד חדש או משומש
אם אתם מקימים מסעדה חדשה, חשוב לבחור בציוד חדש וזאת כדי לא לרכוש ציוד שישבוק לכם חיים או יעבוד באופן לקוי ויפגע בעבודה השוטפת שלכם. כל עוד אתם רוכשים כיריים אינדוקציה, חשוב לקחת בחשבון את התקינות שלהם, אחרת תגיעו למצב שאין לכם היכן לבשל את המנות אך כל עוד תרכשו מבית עסק מוכר ומקצועי, הם ייקחו אחריות ויספקו לכם פתרון מידי במקרה שכזה וכך גם לגבי מקררי תצוגה וגם לגבי גרילים ופלנצ'ות.