הדרך לפתיחת מסעדה עוברת בבחירת המקום, עריכת חוזה, הוצאת אישורים וכמובן גיוס כוח אדם מתאים. אבל במקביל, יש צורך להשיג את הציוד הנדרש ולא לשכוח לרהט את המקום באופן שיהיה נוח לסועדים וללקוחות. כך תעשו זאת נכון
פתיחת מסעדה דורשת היערכות רצינית
פתיחת מסעדה היא חלום של הרבה מאוד אנשים. באמצעות עסק מן הסוג הזה אפשר לייצר הכנסות מתוך תחביב, כמו גם להתרחב ועם הזמן להפוך לרשת גדולה ומצליחה. חוץ מזה, יש ביקוש גבוה לפתיחת סוגים שונים של מסעדות וניתן לבחור האם לעשות את זה לבד לגמרי, בשותפות או בזכיינות.
הדרך לפתיחת מסעדה עוברת בהתנהלות בירוקרטית לא פשוטה. אחרי שבוחרים את המקום, צריך למשל לערוך חוזה שכירות וכמובן לקבל את כל האישורים מהעירייה וגופי האכיפה והפיקוח. בהמשך, מגייסים כוח אדם מתאים ודואגים להכשיר אותו. בין לבין, אי אפשר לפתוח מסעדה בלי הציוד המתאים.
מה הציוד הבסיסי שבלעדיו לא פותחים את המסעדה?
הרשימה של ציוד למסעדות מתחילה בריהוט. בשלב הראשון, בוחרים כסאות למסעדות שעומדים במסגרת התקציב ובודקים את מידת ההתאמה שלהם ללקוחות. אם כסאות ושולחנות למסעדה לא יהיו מספיק נוחים עבור הלקוחות, המאמץ לא יהיה שווה את ההשקעה.
כמו כן, יש הבדל בין ציוד לבתי קפה לבין ציוד לקונדיטוריה. בהקשר הזה, הדגש הוא על השוואה בין ציוד למסעדה לפי האופי של המקום. אפשר להתחיל עם ציוד למסעדות ולמטבח המוסדי של חברת גסטרוליין ואז להיכנס לעובי הקורה כדי לבדוק מפרט טכני של מקרר תעשייתי לעומת מקרר רגיל.
מטבע הדברים, מקררים תעשייתיים יתאימו יותר למסעדות גדולות – בעוד במסעדות קטנות או בבתי קפה אפשר להסתפק במקררים סטנדרטיים. עם זאת, בכל סוגי המסעדות צריך מכונת קרח שתאפשר הגשת משקאות צוננים עבור הסועדים, תנורי בישול ואפיה, גרילים, משטחי צלייה ועוד .
כך משלבים בין פונקציונאליות ואסתטיקה
הסוד של ציוד למסעדות בא לידי ביטוי בשילוב בין פונקציונאליות ואסתטיקה. מצד אחד, הציוד צריך להיות נגיש וזמין עבור העובדים וכדאי שהוא גם יהיה בטיחותי כדי שהמסעדה תקבל את אישור הרשויות. מצד שני, כסאות ושולחנות למסעדה שלא נראים טוב או לא מספיק נוחים עלולים לפגוע במוניטין של העסק.
הדרך לשלב בין פונקציונאליות ואסתטיקה היא להתמקד מלכתחילה ברהיטים ובציוד שמתאימים למסעדות. הטעות הנפוצה בהקשר הזה היא לחפש קיצורי דרך עם ציוד יד שנייה או רהיטים ביתיים, אבל זה עלול לעלות ביוקר. אפשר כמובן לשלב ציוד חדש עם ישן, כל עוד עושים את זה בצורה אלגנטית. במידת הצורך, ניתן להתייעץ עם בעלי מקצוע ולערב מעצבי פנים מומחים.
בנוסף, כדאי לבעלי עסקים שמתכננים לפתוח מסעדה לשאוב השראה ממקומות מצליחים אחרים בארץ ובעולם. בגלל שאין תחליף לניסיון של אנשים אחרים, השראה כזו יכולה לעזור להשיג את הציוד והריהוט באופן המהיר, החסכוני והיעיל ביותר.