אין מטבח בלי ציוד: ציוד מטבח הוא כל הכלים שמאפשרים לנו לעבוד במטבח, החל ממכשירי חשמל גדולים כמו תנורים ומקררים ועד לציוד קטן עם מטרה ספציפית, כמו מיקסרים, בלנדרים וסכיני מטבח איכותיות. הכנו לכם רשימת ציוד שאי אפשר בלעדיו.
לאבזור המטבח בציוד איכותי ומתאים יש חשיבות גדולה במטבח הביתי, אבל הוא משמעותי אפילו יותר כשמדובר במטבח של מסעדות או בתי קפה. במקרים האלה לאיכות ולמלאי של הציוד יש השפעה ישירה על התפקוד של העסק, ולכן כשפותחים מסעדה או בית קפה חשוב לוודא שיש לכם את כל הציוד המתאים. לנוחיותכם, הכנו רשימה של כמה כלים שאי אפשר להסתדר בלעדיהם:
מתחילים מהבסיס
ציוד למסעדות זו קטגוריה גדולה, ותמיד יהיו עוד כלים שתרצו להוסיף למטבח שלכם: כלים שמייעלים את העבודה או גאדג'טים שמאפשרים להכין מאכלים מסוימים בצורה בריאה יותר. אבל כל אלו הן תוספות, וכשפותחים מסעדה צריך להתחיל מהבסיס: קודם כל חשוב להצטייד בציוד הכללי, כמו מקררים מסחריים לאחסון של מזון בכמות גדולה ובתנאים הולמים, תנור תעשייתי, כיריים ואזורי אחסון יבשים. כל האביזרים האלה צריכים להיות באיכות טובה ולעמוד בסטנדרטים שנקבעו על ידי מכון התקנים, על מנת לאפשר סביבה בטוחה והגיינית להכנת המזון.
אחרי שרכשתם ציוד מטבח בסיסי, השלב הבא הוא לרכוש את הציוד הנכון עבור הצרכים הספציפיים שלכם: במסעדה איטלקית, למשל, חשוב שיהיה תנור פיצה איכותי. במסעדת סושי יש צורך בציוד להכנת סושי. גם על הכלים האלה לא כדאי להתפשר, וחשוב לרכוש אותם ממשווקים שזאת המומחיות שלהם.
היגיינה לפני הכול
כדי שמטבח יתפקד היטב, יש צורך בהקפדה גבוהה על היגיינה. רק כך אפשר להבטיח שהמזון יהיה נקי ובאיכות גבוהה. לכן, ציוד למסעדות חייב לכלול גם כלים ומכשירים שנועדו לניקיון: החל משילוב של כיורים למטבח, ברזים, מדיח כלים תעשייתי, מתקן לייבוש כלים וכן הלאה. רכישה של ציוד איכותי לניקיון, שטיפת כלים וייבוש כלים היא הכרחית כדי לאפשר לצוות שלכם סביבת עבודה נקייה, יעילה והיגיינית – וגם כדי לעמוד בסטנדרטים של משרד הבריאות, כמובן.
משהו לשתות?
תפריט המשקאות הוא חלק בלתי נפרד מכל מסעדה: בין אם אתם פותחים בית קפה, מסעדת מזון מהיר או בר קוקטיילים, יש ציוד שקשור במשקאות שאי אפשר לוותר עליו. כמובן שכוסות וספלים מסוגים שונים יהיו הכרחיים, וגם מכונת קפה. עבור המשקאות הקרים שתגישו כדי להצטייד בציוד מותאם, כמו מקרר שתייה, מכונת קרח, כוסות גבוהות וקשים רב פעמיים לשמירה על איכות הסביבה. אם אתם מתכוונים להגיש קוקטיילים, יש רשימת ציוד רחבה אפילו יותר: בכל בר קוקטיילים שמכבד את עצמו תוכלו למצוא בלנדר, שייקרים, מסננות, ג'יגרים וכוסות קוקטייל. לצד זאת כדאי להצטייד בפתרונות אחסון מתאימים: מקרר יינות, מדפי בר עבור בקבוקי האלכוהול ומקרר למשקאות קלים.