מתכוני סורבה וגלידות פירות למכונת גלידה ביתית

רכשתם לאחרונה מכונת גלידה ביתית משוכללת ואתם תוהים איזו גלידה להכין? עכשיו, כשהקיץ בשיאו, זה הזמן לנצל את מכונת הגלידה שברשותכם וכמובן גם את פירות הקיץ המצוינים, המתאימים להכנת גלידות בטעמים שונים. תוהים איך מכינים גלידה ובאילו פירות עונתיים אפשר להשתמש?

הנה כמה רעיונות:

1. גלידת פירות יער – מדובר אמנם בגלידה המתאימה בעיקר לחורף, שכן פירות היער הם פרי חורפי בהגדרתו, אולם גם בקיץ לעיתים ניתן להשיגם ולהכין מהם גלידה נפלאה. גלידת פירות יער היא מעין סורבה אותו ניתן להכין באמצעות מכונת הגלידה בקלי קלות. כל מה שצריך הוא 400 גרם פירות יער, חלבון אחד ושתי כפות ליקר קסיס. לחומרים אלה יש להוסיף סירופ, אותו מכינים מבעוד מועד, מ – 180 מ"ל מים, 40 גרם גלוקוזה ו – 125 גרם סוכר.

2. סורבה אבטיח – גם כאן מדובר במנה מרעננת וטעימה המתאימה מאד בקיץ, אותה מכינים מאחד הפירות הקיציים הטעימים ביותר – האבטיח. מי שיש לו מכונת גלידה וגם קיבל מגשי פירות עמוסים בפירות קיציים, כולל פלחי אבטיח, יכול להכין סורבה בכמה צעדים וליהנות מטעם בלתי רגיל. לכמות של שש מנות, נדרשות 4 כוסות של קוביות קרח, כפית אחת מיץ לימון טרי ו – 4 כפות סוכר. מומלץ להקפיד על היחסים הנכונים שבין המרכיבים כדי למנוע חמצמצות או מתיקות יתר.

3. גלידת וניל – נכון, זוהי איננה גלידת פירות, אולם ניתן להגיש אותה לצד פירות העונה וליהנות בצורה מושלמת הן מהטעמים שלה והן מהיופי והצבעוניות שבה. לגלידת הוניל נדרשים הרכיבים הבאים: 2 כוסות חלב, 6 חלמונים, 1 מכל של שמנת מתוקה, תרמיל וניל אחד ו – 2/3 כוס סוכר. מרתיחים את החלב ומוסיפים לו את מקל הוניל. מוציאים אותו לאחר דקות ספורות ומוסיפים לחלב את החלמונים והסוכר. מורידים את התערובת מהאש ומוסיפים לה שמנת. את כל המסה שהתקבלה מעבירים למכונת הגלידה.

כמה טיפים לסיום

לאחר שהכנתם את הגלידה, הקפידו לאחסן אותה בהקפאה במשך מספר שעות. לפני ההגשה, הוציאו אותה מהמקרר והמתינו עד שתתרכך. מומלץ שלא לשמור את הגלידה במקרר למעלה משבועיים, שכן עם הזמן היא מאבדת מטעמה ומאיכותה.

המתכונים הנפלאים הללו, נכתבו על ידי טל גרובר, מייסדת ומנכ"לית של חברת פרי מתוק, חברה המתמחה בהכנת סלסלות / מגשי פירות חתוכים ומעוצבים במשלוח מהיר לבית/עסק או כל מקום שתחפצו.


אקסטרה סוכנות דיגיטל
Call Now Button