ציוד למסעדות ולמטבחים

אז זה אומנם נכון שלכל מסעדה יש את הקונספט שלה, את סוג ההתמחות שלה, וכחלק מכך, גם את הציוד הנדרש לתפקודה ולפעילותה השוטפת. יחד עם זאת, ישנו ציוד אותו כל מסעדה צריכה, ובעת בחירת הציוד, חשוב לשים דגש על טיב ואיכות הציוד הנבחר, אז עכשיו מגיע הרגע להבין באיזה סוג של ציוד מדובר:

מכונת קפה

כל מסעדה שמכבדת את עצמה, מציעה ללקוחותיה גם את האפשרות לקפה טוב אחרי האוכל: אם מדובר במסעדה בשרית כשרה לדוגמא, אז ההיצע יהיה מבוסס על משקאות אספרסו ללא חלב, ואם סוגי מסעדות האחרות, האפשרויות תהיינה מגוונות יתר. בעת בחירת מכונת קפה, חשב להיות מודעים לעובדה שקיימים סוגים שונים של מכונות קפה ובין היתר: מכונת קפסולות, מכונת קפה פדים, ומכנת קפה פולי קפה – אשר נחשבת למקצועית יותר, ולכן, מתאימה מאוד למסעדות. מומלץ לרכוש מכונה איכותית מספק מקצועי, בעל ניסיון ומוניטין, אשר יהיה זמין לספק מענה לגבי כל שאלה, או בעיה אשר יכולה לצוץ במכונת הקפה.

מכונות קפה

סכינים/ סכיני שף

סכינים מהווים את הכוכבים של המטבח, ולא משנה באיזו סוג של מסעדה מדובר. כידוע, כאשר מדובר בסכינים, כמעט לכל חומר גלם או מאכל יש את הסכין הייעודית עבורו: סכין לסטייקים, סכין לצ'יפס, ואפילו סכין ייעודית לחיתוך עגבניות, גם מבחינת שמות המותגים, ניתן לפגוש במגוון רחב של שמות מותגים בעלי שם ומוניטין.

כלים

רשימת הכלים הנדרשים למסעדה היא ארוכה ו"על קצת המזלג" (תרתי משמע) היא כוללת בין היתר: סירים ומחבתות מאלומיניום, נירוסטה ויציקת ברזל, צלחות, כוסות, קערות, סכו"ם, כלי אחסון וניוד, מכלים מפלסטיק, תבניות ורשתות והרשימה עוד ארוכה. כמובן, שחשוב להכין רשימת כלים מסודרת, כולל מספרי פריטים מכל סוג, ובהתאמה לבצע בסופו של דבר הזמנה.

ציוד קונדיטוריה ואפיה

נכון שלא כל המסעדות מתמחות בקונדיטוריה, או בכלל מציעות עוגות בתפריט, אבל לרובן יש בתפריט גם קינוחים מסוגים שנים, ולכן, צריך להצטייד בציוד לצורך הכנת הקינוחים המדוברים, בין סוגי הציוד: תבניות אפייה, משקלים, טיימרים, תבניות סיליקון, כלים להגשת קינוחים, שבלנות לפרלינים ועוד..

מוצרים חשמליים

כל מסעדה זקוקה למוצרים חשמליים רבים, כאשר רשימת המוצרים כוללת בין היתר: מטחנות בשר, טוסטרים, תנורים, בלנדרים, גרילים, צ'יפסרים, מיקסרים, באיין מרי, מיחמים, מעבדי מזון ועוד.. – כמובן, שהבחירה באותם מוצרים חשמליים תלויה רבות בסוג המסעדה – למרות שחלק מהמוצרים מהווים כפריט חובה בכל סוג של מסעדה.

ציוד לניקיון

כל מסעדה זקקה לציוד אשר יאפשר לה לשמור על עבודה אסטטית, מסודרת ונקייה במיוחד, בין היתר: עגלות, דליים, פחים, מגבים, מטאטאים, נייר ניגוב ומתקנים לנייר, חומרי ניקוי ומוצרים לניקוי כללי – כמובן, חשיבות השמירה על הניקיון הינה גבוהה וקריטית לפעילותה של כל מסעדה, לכן, חשוב לשים דגש על הנושא הזה, ולבחור את הציוד בקפידה.

מאמרים נוספים


אקסטרה סוכנות דיגיטל