ציוד למסעדות – הרשימה המלאה

אם עד היום ידענו שציוד למסעדות כולל סכינים טובים, מקררים גדולים, משטחים רחבים ונוחים, וכמובן כלים מתאימים לבישול, הרי שהיום זה כבר בכלל לא מספיק. היום יש עוד הרבה מאוד דברים שהמסעדות מציעות לנו מעבר לצלחת עם שניצל ותוספות…

במסעדות ובמטבחים המוסדיים או התעשייתיים של היום יש אפשרות למצוא הכול. מכונות אוטומטיות לשתייה חמה ושתיה קרה, ברד במגוון טעמים שונים, קפה, שוקולטה וופל בלגי ועוד – ועוד.

אז אם אתם עומדים לפתוח מסעדה, ולא רק מסעדה. גם למטבחים מוסדיים או תעשייתיים, יש צורך בציוד מקצועי ונכון על מנת ליעל את תהליכי העבודה ולהפיק את המנות הטובות ביותר בזמן הקצר ביותר ועם מינימום טרחה. לשם כך חובה להצטייד בכלים הכי מקצועיים בעלי היכולת המקצועית הטובה ביותר וכמובן גם מבחינת הגודל של אותם 'כלי עבודה'. מיקסר עם קערות גדולות, סירים גדולים, מחבתות מתאימות, משטחי צלייה גדולים, תנורים מרווחים, גרילים, ועוד.

מה הציוד החשוב למסעדה?

כיריים גזלפני שנפרט את הציוד למסעדה עלינו להדגיש כי מטבח של מסעדה זהו מטבח שחייב להיות ערוך למען המטרה אותה הוא משרת. אז נכון שמטבח זה מטבח בדיוק כמו המטבח הביתי, אך בניגוד אליו, המטבח של המסעדה זקוק לציוד ולכלים מיוחדים כפי שכבר פרטנו כדי להצליח בהכנת מנות רבות ומגוונות בו זמנית ובכמות שלא תמיד ידועה מראש.

לכן יש לשים דגש בעת תכנון המטבח למסעדה לכמה דברים חשובים:

מטבח מרווח

חובה שהמטבח יהיה גדול ומרווח כדי שלכל אביזר ולכל מכשיר חשמלי יהיה את המקום המתאים לו כדי שלא ישתרר בלגן ומהומה מיותרת לאחר כל פעולה הנעשית במטבח.

משטחי עבודה בגובה המתאים

כדי לא לעייף את העובדים במקום, חובה לתכנן את משטחי העבודה בגובה נכון כדי שהעבודה תהיה נוחה ולא תגרום לכאבי גב מיותרים.

כלי הגשה

חשוב שיהיו כלי הגשה בשפע כדי שלא יהיו עסוקים כל היום בשטיפת הכלים שבמטבח. כמו כן חשוב שיהיה מקום נגיש ונוח במטבח שם יונחו הכלים בצורה מסודרת ולא יהיו התרוצצויות מיותרות במטבח.

מקררים

חשוב מאוד שיהיו מקררים גדולים ומרווחים כדי שכל מוצר או מאכל שיונח בו יקבל את מקומו הראוי. אלה ימנעו זליגה ממוצר למוצר וערבוב טעמים וריחות בין המאכלים השונים.

משטחי עבודה מרווחים

משטחי העבודה המרווחים זה צורך כמעט קריטי במטבח של מסעדה, זאת כדי שהכנת המנות תוכל להיעשות כראוי. במטבח צפוף וקטן בו כל צלחת נאלצת להילחם על המקום שלה אין כל אפשרות להשקיע במנות והדבר משפיע כמובן על שביעות הרצון של הלקוח וכמובן שגם על ההצלחה של המסעדה בסופו של דבר.

סכינים טובים

כל טבח ושף יודעים שסכינים טובים במטבח אלו הכלים החשובים ביותר. כאשר חשוב לנו להוציא מהמטבח מנות חתוכות ומהוקצעות העשויות היטב, לא נוכל להתפשר על טיבה של סכין החיתוך.

מכשירי חיתוך לירקות

כידוע, פירות וירקות אי אפשר לחתוך זמן רב לפני הארוחה. כדי שבמסעדה יוכלו לעמוד בזה, חובה להצטייד במכשירי חיתוך טובים שבהם יוכלו לחתוך במהירות כמות גדולה ולהגיש לסועדים מנות רעננות וטריות.
למדנו שמאחורי המנה המוגשת במסעדה ישנם הרבה מאוד כלים ואנשי מקצוע שעמלים על המנה המגיעה אל צלחתנו בסופו של דבר, והכלים הנכונים הם המובילים להצלחה.

למעבר לקטלוג ציוד למסעדות מבית חברת גסטרוליין

מאמרים נוספים


אקסטרה סוכנות דיגיטל