עיצוב מוצרי המטבח בהתאם לסגנון המקום

מטבח זה הלב הפועם של המקום, המרכז של המרכז שלא מפסיק לפעום לרגע. דבר ראשון שאורח מריח כשהוא נכנס אליכם לעסק זה את המטבח ולכן, היום כשמעצבים את חלל המטבח החזון הכללי מגולם בפרטים הקטנים ביותר, החל מחלל ארונות, מיקום ושילוב מוצרי חשמל ועד עיצובי קונספטואלי של מוצרי המטבח בצורה כזאת שיבליטו וישלימו את המראה העיצובי הכולל.

מוצרי מטבח בולטים

במטבחים מודרניים הנטייה הטבעית היא לשמר את החזות האסתטית והמינימליסטית של המטבח כולו. לכן, במטבחים מודרניים אבזור המטבח צריך להיעשות בדיוק רב ובספציפיות.

מגנט לקיר ועליו סט סכיני שף זה אופציה מתאימה מבחינה עיצובית לסטייל המודרני וגם נוחה מאוד לשף, סט של סירים ומחבתות שחורים (או לבן / כסוף) יכול לשמש גם כאופציה מקורית לכלי הגשה וגם לבישול רטבים, מטחנת בשר כסופה, מיקסר, מכונת פסטה, מכונת ואקום וכן הלאה- כל אלו יכולים להיות על משטח העבודה, באם התפריט מצריך זאת, תוך שמירה על אחדות בצבע ובנראות הכוללת.

מדף חיצוני לצד פס המטבח, בתוך הבר לכוסות יין מוסיף תחושה נקייה, יוקרתית, כמעט כמו תמונה בשלוש ממדים התלויה על קיר המטבח. במטבחים מודרניים מוטב להצטייד בכלי מטבח בצבעי מתכת מבריקה, למעט התנור והכיריים שכמעט תמיד מוטב שיישארו שחורים ויסתירו כתמים בזמן הסרוויס. במטבח מודרני מן הסתם גם האוכל נוטה לכיוון יוקרתי יותר, מוצרים כמו מבער ידני לחריכה קלה שנייה לפני ההגשה ומיקסר ידני הם תוספת מהממת כי הם קלים לשליפה בלי לתפוס חלל רב.

900XP-small

מטבח כפרי

נכון גם לגבי מטבחי פרובנס ומטבחים אנגליים. מטבחים אלו מאופיינים בשפע והצצה נעימה אל 'אחורי הקלעים' של עבודת המטבח, כל אורח מוזמן להביט במכשיר לפריסת לחמים, מכשירי המים החשמליים, המיקסרים הגדולים, הכיריים, תנור עוף / פיצה חשוף בזמן עבודה על המנה הבאה, זה לא רק אלמנט עיצובי אלא חלק מהחוויה הקולינארית.

בדרך כלל סגנון זה מתאים לבתי קפה, מסעדות בריאות, מסעדות ביתיות. דמיינו בראשכם את המשרתת בכפר האנגלי שעומלת על ארוחה לשלושים בני אצולה- אין לה זמן לפתוח ארוניות והכל נמצא מסביבה.

כיום מטבחים כפריים הם מטבחים המזמינים כל אורח לגעת, לראות, להריח ולטעום מכיוון שכל מוצרי המטבח ומכשירי החשמל חשופים על מדפים (לרוב מדפי עץ, במטבחי פרובנס מומלץ להוסיף חריטות בעיצוב אישי). העיצוב של מוצרי המטבח לא צריך להיות אינדיווידואלי וניתן לשינוי והוספה כל הזמן, אם לדוגמא נוספו נקניקים חדשים לתפריט המטבח הכפרי מזמין אליו פורס נקניקים וכן הלאה.

ניתן להוסיף כל הזמן אבל לשמור על חזות אסתטית, לצלם תמונות של כלל המוצרים ולראות כיצד הם משתלבים יחד, וכיצד הם מתאימים למראה הכולל של המקום, ולהתכתב בזמן עיצוב המטבח עם סגנון אווירה אליה אתם רוצים 'להזמין' אנשים להצטרף.

מכשירי מטבח עיצוביים

בימינו, מרית היא לא סתם מרית ופתח הצצה לעבודת השף הוא מעיין סרט נע אליו חשופים האורחים. מוצרי המטבח הם אלמנט עיצובי משלים למראה הכולל וזו גם הסיבה שכל כך הרבה מכשירי מטבח מעוצבים אישית ונמכרים בסט. הבימאי היחיד שאחראי על יצירת מראה מושלם ומותאם אישית הוא בעל החזון ולכן בשלב עיצוב המטבח חשוב לסגנן את המוטיב החוזר של המקום: מקומות יוקרתיים יותר ישחקו עם צבעים של שחור/לבן/כסף, ובאופן כללי מוצרי המטבח שחשופים לקהל צריכים להמשיך את הקו העיצובי של מינימליזם בצבעים ובפרטים.

איך לשלב אלמנטים עיצוביים במוצרי המטבח

בשלב הראשון עצבו את החללים הפתוחים ואליהם רצוי להתאים מכשור רלוונטי לתפריט, במסעדה איטלקית למשל מכונה להכנת פסטה טרייה, חיתוך עצמי של בשר בקר ומיקסר לרטבים הם מוצרי חובה וצריכים להיות זמינים; החללים הפתוחים הם מרחב העבודה העיצובי והסיבה שהם חשופים היא לייצר אינטראקציה ולהזמין פנימה, לכן מומלץ לשלב בהם כלי מטבח שימושיים- מכשיר מיצים טבעיים, כלי מטבח ותנורים חשופים זכרו שמטבח כפרי הוא מטבח המשלב כל אורח בחוויה ומכשירי המטבח יכולים להוסיף המון לתחושת הלקוח אצלכם.

מאמרים נוספים


אקסטרה סוכנות דיגיטל