מד חום לבשר

אז הינה זה קורה, הזמנתם את כל החברה למנגל מפנק אצלכם בגינה, כולם כבר הגיעו ואתה מתחיל לטפל בבשר על מנת להביא אותו לדרגת הצלייה שתגרום לכולם לדבר על הברביקיו המטורף שאכלו אצלך.
אבל איך תדע מתי להוציא את הבשר? האם יש דבר כזה שנקרא דרגת צלייה נכונה?

אז כן, הרשה לנו להכיר לך את האקססוריז אולי הכי חשוב כאשר ממנגלים לחברה, קוראים לזה מד חום לבשר והוא יהיה ההבדל בין ארוחה גרועה / בינונית לארוחה מדהימה שעוד ידברו עליה לא מעט.
פעולת הצלייה של הבשר גורמת להוצאת כל חומרי הגלם בבשר ולעטוף אותו או בעסיסיות במידה והצלייה באה במידה הנכונה או לצמיגיות ויובש במידה והפרזתם עם הצלייה, ההבדל ביניהם לפעמים יכול להיות עניין של דקה-שתיים.

על מנת לדעת את מידת העשייה והטמפרטורה של הבשר הומצא המד חום הזה שיכול לתת לכם אינדיקציה למצב הבשר. הרבה אנשים גם שואלים איך אפשר לדעת האם הנתח שרכשתי הוא איכותי, האם הוא מיושן ואינו מופשר? אז התשובה לכך היא מאד פשוטה, לוקחים את האצבע ומייצרים שקע בתוך הבשר, אם השקע נשאר זאת אומרת שהבשר הינו מיושן ואינו מופשר, אם השקע חוזר חזרה כמו גומי, האיכות של הבשר אינה טובה.

כאמור לכל סוג בשר יש גם את הטמפרטורות שהוא צריך להיות בהם וכמובן הכל גם תלוי במשקל ובגודל הנתח על הגריל, על מנת לדעת את הטמפרטורות הנכונות מומלץ ללכת על פי ההנחיות הבאות:
לבשר שצלוי בצורה רייר (נע) מומלץ על חום פנימי של 60 מעלות צלזיוס. לבשר שצלוי מדיום מומלץ על חום פנימי של 70 מעלות צלזיוס. לבשר שצלוי וול דאן מומלץ על חום פנימי של 76 מעלות צלזיוס ואילו צליה של עוף שלם מומלץ על 80 מעלות צלזיוס.

כאמור אלו הם המעלות המומלצות, אך יכול להיות שינויים שקשורים בגודל הנתח, האם הוא עם או בלי עצם, האם הוצא מהקפאה או שהוא טרי וכו'. ההמלצה שלנו היא גם לנסות, לפני שאתם מזמינים את כולם לברביקיו ענק על הדשא התנסו עם הצלייה, שחקו עם המדחום, תבדקו מה זמן הצלייה הנכון עבורכם יחד עם הטמפרטורה הנכונה, אפשר גם להזמין אולי מכרים קרובים או בני משפחה להיות "שפני הניסיונות" שלכם ולקבל חוות דעת, זאת לא בושה להיכשל בהתחלה ולפעמים לוקח לא מעט התנסויות ואימונים על מנת להגיע לרמת הצלייה הנכונה.

המלצה נוספת שאפשר להוסיף הינה לתת לבשר קצת לנוח לאחר שמוציאים אותו מהצלייה על מנת שיהיה עסיסי יותר, ניתן לתת לו לנוח כעשר דקות (לכסות אותו טוב) ורק אז להתחיל לאכול.

לסיכום הצלחת הברביקיו שלכם מסתכמת בבחירת הנתח הנכון לצלייה – מד חום לבשר שיתן לכם את הטמפרטורה הנכונה לצלייה ומנוחה לבשר.

שיהיה בתיאבון!

מאמרים נוספים


אקסטרה סוכנות דיגיטל